En meget særlig tid vi lever i!

En meget særlig tid vi lever i!

8. september 2022 0 Af Dott

Det er godt nok en speciel tid vi lever i.

Informationsstrømmen er enorm og den er frygtbaseret, der sappes mellem tørklæde forbud, diskusion om hvor mange køn der findes, til meninger om Simon Spies, Ukraine, Corona, kampen om statsminister posten selv om valget slet ikke er udskrevet, til valgkampanger hvor alle går til angreb på alle og lover alt det vi lige har set de ikke kunne leve op til – Det er noget af et tidspunkt i historien, vi er i lige nu.

Socialdemokratiet har lige nu en kampagne hvor de siger:

“Tiden er ikke til eksperimenter.
Tiden er til ansvarlig økonomisk politik og en værdig velfærd 🌹
Lad os passe på fremtiden”

Jeg kan godt mærke at der inde i mig rejser sig et skrig, jeg får lyst til at skrige at de, de sidste to år har kørt det største medicinske eksperiment vi nogensinde har set, ud over alle danskere!

Jeg får lyst til at skrige at de de sidste +2 år har brugt sindsygt mange milliarder på en virus med en virkelig lav dødelighed og derefter flere milliarder på krig – og så synes de at de passer på fremtiden, altså undskyld – der er godt nok lang vej hjem!

Men som jeg har skrevet om før, så tror jeg også det er et godt tidspunkt i historien, omend det kan blive slemt de kommende år!
Verden er i knæ, børn, unge, voksne, sundhedssystemet, ældreplejen, skolesystemer, psykiatrien, børneområdet, alt sejler – økonomi, energi, madforsyninger, alt er under forandring og efterhånden er det (hvis man bare lægger en lille smule mærke til hvad der foregår) ret tydeligt at vi har store skift i vente. På en måde er det som om vi går mellem to verdner – Den gamle som vi kender og som bryder sammen for øjnene af os og den nye som vi stadig ikke kan se, men blot fornemme – vi står så at sige lige nu i Ingenmandsland.

Det vi kan gøre lige nu, er at tage vores autoritet hjem hver især, mærke efter på hvad vi hver især har af ansvar i vores eget liv. Ansvar for at have mad, lys, batterier, gasblus, , tæpper, håndsæbe, tandpasta, kontanter, varmt tøj, toiletpapir og en forståelse af, at uanset hvad vi vælger, så kan vi ikke drage andre til ansvar for vore egen handlinger, vi er på en måde ved at blive voksne og trække ansvaret hjem istedet for at have det ude hos regeringen, lægen, guruen, bedemanden og alle de andre vi har overgivet vores autoritet til.

I mine bedsteforældres generation havde de et forrådskammer der hjemme – I dag står vores forrådskammer henne i Dagligvarebutikken, jeg tror det er en rigtig god ide at flytte det forråd hjem nu!

Dagligt har jeg samtaler med mennesker som begynder at undre sig over hvad det er der foregår. De fleste har bemærket at der tales om inflation, strømmangel, bankkrak, svære tider, mangel på fødevare osv. men de færrest synes at stille sig selv spørgsmålet – Gad vid hvad det kommer til at betyde for mig og dem jeg har ansvar for og hvordan forbereder jeg mig på det, så mine børn er så sikre som muligt!

Det bliver super godt når vi begynder at rejse os og opdage at vi ved at stå sammen, hjælpes ad, have omsorg og empati for hinanden, kan skabe en mere meningsfuld og kærlig verden – jeg glæder mig❤️